Hoe kom je van nagelbijten af?

Nagelbijten, een probleem wat ik zelf niet heb maar wat wel heel erg veel voorkomt bij mensen. Voor die mensen is het een gewoonte net als dat je elke dag naar school gaat een gewoonte is. Maar of het nou z'n prettige gewoonte is... Nee! Mijn broertje heeft er ook een lange tijd last van gehad en mijn ouders zijden er vaak wat van maar het afleren van nagelbijten is voor nagelbijters gewoon heel erg moeilijk. Maar toch wil ik jullie wat tips geven.


Bij drogisten of apotheken hebben ze vaak middeltjes die je op je nagels kunt smeren die erg vies smaken. Als je dan je nagels in je mond doet proef je een erg rare/vieze smaak en daardoor zul je snel je nagels weer uit je mond halen. Waardoor je misschien wel van het nagelbijten afkomt. Er zitten alleen wel een paar nadelen aan. Want sommige mensen vinden deze smaak helemaal niet vies en laten zich door deze smaak er niet van weerhouden om toch op hun nagels te gaan bijten. Wat ook een nadeel is is dat je het soms wel een paar keer per dag op je nagels moet doen waardoor je het snel zult vergeten.

Veel mensen bijten nagels doordat ze erg gestrest zijn op dat moment of erg zenuwachtig. Probeer die momenten iets anders te doen. Iets wat je afleid en waardoor je niet aan het nagelbijten denkt en het dus ook niet doet. Maar misschien bijt je ook wel op andere momenten nagels. Vertel dan aan je vriendinnen jouw probleem als zij het nog niet weten. Zodra hun je zien nagelbijten kunnen hun je dan waarschuwen en vertellen dat je moet stoppen.


Door het nagelbijten zullen je nagels er op de meeste momenten niet zo mooi uitzien en daardoor zul je niet graag willen dat iemand anders je nagels ziet. Daarom moet ervoor zorgen dat je altijd een nagelvijl bij je hebt, of standaard in je tas hebt liggen. Als je dan even aan je nagels wilt zitten maak ze dan mooi door ze te vijlen in plaats van ze lelijk te maken door te bijten. Zo ben je toch nog bezig met je nagels maar dan toch ook een iets andere manier.

Ook kun je je nagels mooier maken door ze natuurlijk een mooi kleurtje te geven. Of ze te versieren met nail-art. Omdat nail-art voor sommige mensen best wel moeilijk is besteed je daar best veel tijd aan. En het zou dan natuurlijk zonde zijn om je nail-art weer kapot te maken door op je nagels te bijten.

Ik bijt zelf niet op mijn nagels maar ik hoor vaak van andere mensen hoe erg het is om nagels te bijten doordat ze er gewoon niet vanaf komen. Ik denk dat er nog wel veel meer mensen zijn die nagels bijten maar zich daar gewoon heel erg voor schamen terwijl dat eigenlijk niet nodig is want er zijn zoveel mensen die op hun nagels bijten. En ik hoop dat jullie wat aan deze tips hebben!

16 opmerkingen:

 1. leuke post, ik deed het vroeger ook als kind
  gelukkig nu niet meer...zou niet zo mooi staan op mijn blog hahaha

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gelukkig heb ik het nog nooit gedaan :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb gelukkig nog nooit nagels gebeten! Maar wel goede tips voor de mensen die dit wel doen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een handige tips! Ik bijt zelf ook geen nagels (dat vind ik veel te jammer, haha), maar het is wel leuk dat je er aandacht aan besteed voor andere meiden die het wel doen en er graag van af willen. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke post ^^ zelf beet ik ook aan mijn nagels maar nu ik bijna altijd nagellak draag niet meer :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik bijt niet op mijn nagels , maar soms kan ik het niet laten om eraan te krabben :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik beet vroeger op mijn nagels, nu niet meer want ik wil lange nagels hebben. Helaas breken ze altijd af! :( xx

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ik bijt eigenlijk nooit nagels!
  nooit gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Handig, gelukkig bijt ik mijn nagels niet af :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Handig, ik heb heel lang nagels gebeten, maar ik op een gegeven moment ben ik gestopt. Ik heb niet echt iets speciaals gebruikt ofzo, pure wilskracht ;) ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 11. leuk onderwerp!
  Ik heb zelf heel lang nagels gebeten (vanaf me 4e tot me 19e =$ Woooh wat erg!)
  Ik ben er nu ruim anderhalf jaar vanaf maar ik wist niet dat het eigenlijk voor mij zo makkelijk was!
  Op de ene op andere dag ben ik gestopt =D! Yippie mij!
  Ik wou leuke nagellakjes en nail-art maken op me nageltjes en met half afgelove nageltjes ga je natuurlijk niet showen bij je vriendinnen met een leuke nail-art haha!
  Dus ik ben toen gestopt van het ene op het andere moment!
  Ik moest blijkbaar gewoon een doel hebben om te stoppen.
  De middeltjes hielpen bij mij niet haha speciale nagellak met een "vies" smaakje beet ik alsnog of pulkte er aan. Ook een soort van olie hielp bij mij niet.
  Mijn oma zei dat ik sambal er op moest doen of rond me nagels moest doen maar ik likte het er af =$ Nom Nom <3 haha!
  Gewoon een doel stellen en je bent er zo vanaf =D

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik ben gestopt door mijn beugel (heeft dat gelukkig ook nog een pluspunt op korte termijn!)
  Goede tips verder!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. ik heb nooit nagel gebeten maar ik scheur ze wel eens af heb je misschien ook tips om daar van af te komen? x

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik scheurde ze ook, nepnagels zijn de oplossing!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik ben er nog steeds niet van af. Hopelijk werken deze tips! ;) Ik volg je!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Het lijken mij handige tips, maar gelukkige ben ik zelf geen nagelbijter (: liefs.

  BeantwoordenVerwijderen

 
Girls make Fashion © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects