Voorkom een miskoop

Vandaag ga ik weer shoppen in Rotterdam samen met een vriendin, maar iets wat vaak voorkomt tijdens het shoppen is toch wel een miskoop. Iets wat toch eigenlijk wel erg jammer is van je geld, want van dat geld kun je dan toch eigenlijk wel weer iets leuks kopen. Op andere blogs lees ik wel vaker iets over een miskoop en ook van veel vriendinnen hoor ik wel eens dat hun een miskoop hebben gedaan. Maar als het kaartje er al af is en je het niet meer terug kunt brengen...


Ik heb zelf ook wel eens een miskoop en ik denk dat ik toch wel de meeste miskopen maak door de uitverkoop. Dan lijkt iets op de een of andere manier toch nog net iets leuker en het is ook nog eens lekker goedkoop dus afrekenen maar. Maar eigenlijk zouden we helemaal niet zo moeten denken. Want ook al is het goedkoop? Wat hebben we eraan als we het toch nooit dragen.

Ook merk ik dat de verleiding voor mij vaak erg groot is bij de Primark. Omdat de kleren daar toch een stukje goedkoper zijn dan bij andere winkels denk ik al snel 'ik neem het wel gewoon mee'. Vaak heb ik ook geen zin om in de rij te gaan wachten om het even te kunnen passen. Tja, dat is eigenlijk al de grote fout! Je moet altijd iets passen voor je het koopt. Op die manier zie je of het je wel echt leuk staat of dat het misschien wel veel te groot of klein is.


En als je naar het passen hebt besloten om het te gaan kopen, vraag jezelf dan nog even een aantal vragen.

 • Ga ik het echt dragen?
 • Vind ik het echt zo leuk dat ik er niet zonder kan?
 • Ben ik het wel nodig?

Als je op alle vragen een ja hebt geantwoord weet je zeker dat je het kunt kopen. Maar heb je op één van de vragen al een nee geantwoord denk er dan nog eens goed over na! En als je toch een hele dag gaat winkelen kun je het natuurlijk ook nog even laten liggen en het aan het eind van de dag nog ophalen. Natuurlijk heb je dan wel kans dat het weg is aan het eind van de dag maar daar kun je dan natuurlijk niks aandoen. En dan koop je toch iets anders van het geld waarvan je wel helemaal zeker weet dat je het graag wilt hebben!

Hebben jullie wel eens een miskoop?

19 opmerkingen:

 1. Ik let daar wel altijd goed op, eigenlijk heb ik haast nooit een miskoop! Liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Erg handig :) Ik koop bijna nooit een miskoop

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik denk altijd voordat ik iets koop; "Twijfel ik?" Als het antwoord ja is, leg ik het terug. Als het antwoord een absolute nee is, ren ik direct naar de kassa! Haha.

  Liefs, Veronique

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik voorkom bijna automatisch een miskoop: altijd als ik langer dan een minuut moet nadenken of ik het stuk wil, leg ik het terug :D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben zo ingesteld van: Bij twijfel nooit doen ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja, ik heb toch wel vaak een miskoop gedaan, ik draag het dan wel omdat ik het zo'n zonde vind dan...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. super post!
  ik heb het heel vaak met makeup
  vorige keer had ik een MAC blush van 20 euro in mijn handen maar ik dacht... ik heb zoveel blushes en deze is zo duur
  ik twijfelde en legde hem terug. nu heb ik wel spijt.
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb echt bijna nooit een miskoop, maar dat is mede omdat ik heel kieskeurig iets koop.

  Liefs, Mariette

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Handige post! Ik heb eigenlijk niet zo vaak een miskoop, ik ben best wel kieskeurig in wat ik koop.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik denk dat ik de vragen die in je post staan ook eens moet gaan toepassen. Ik heb zo vaak dat ik iets koop wat een miskoop is en dat is zonde van het geld.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Handige tips! Ik heb het aantal miskopen de laatste 2 jaar gelukkig tot een minimum weten te beperken. Bij mij speelt het feit dat ik een stuk kieskeuriger ben geworden daarin een grote dol. Ik had bijvoorbeeld een zwak voor shirtjes met leuke prints. Zelfs al vond ik het 'wel leuk' dan kocht ik het vaak nog 'want het is nu maar 15 euro' ofzo. Uiteindelijk bleven juist die dingen liggen. Sowieso als ik iets heb gekocht pas ik het thuis ook altijd nog een keer voor mijn eigen spiegel. Soms ziet het er dan opeens veel minder leuk en breng ik het, indien mogelijk alsnog terug.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik heb ook wel eens een miskoop, maar dat is vaak alleen bij de dingen die ik koop die in de sale zijn. Dan denk ik; oh, die is toch niet zo duur. Dan kan ik 'm wel meenemen voor dat geld!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. ik heb bijna nooit een miskoop, want ik denk in de winkel na over waar ik het bij wil aandoen.
  als ik ga winkelen, trek ik ook kleding aan wat makkelijk te combineren is met de kleding die je wil kopen. dus meestal trek ik een legging aan en een blazertje > handig voor veel jurkjes & shirtjes. een broek kun je altijd wel passen!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Eerst had ik hier ook veel last van, nu denk ik wat beter na! Wel zo makkelijk haha.

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een leuk artikel, erg leuk geschreven en mooie foto`s bijgevoegd!
  Ik ben jullie blog meteen gaan volgen!

  Doe je al mee met mijn winactie?
  http://myownsupersweetlife.blogspot.com/2012/01/winactie-make-up-club.html

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 16. dankjewel!
  Jouw blog is ook heel erg leuk!

  kus,

  BeantwoordenVerwijderen
 17. ik heb eigenlijk nooit een miskoop. Meestal weet ik gelijk of ik iets wil of niet.
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik heb bijna nooit een miskoop, maar de primark is het 'pakken wat je pakken kan!'
  X

  BeantwoordenVerwijderen

 
Girls make Fashion © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects