Diary

Een dagboek bijhouden? Ja doei, dat is iets voor kleine kinderen. Nou echt niet! Het is juist hartstikke handig, als je even wilt weten wanneer iets ook al weer was gebeurt. Als er iets leuks is gebeurt of wanneer je een groot probleem hebt. Wanneer je even iets kwijt wil, je kunt het altijd opschrijven en niemand die er achter komt. Maar ook voor later is een dagboek erg leuk.


 • Zit het je even niet mee en ben je de hele dag al verdrietig maar kun je je verhaal aan niemand kwijt? Schrijf het dan op in je dagboek, vaak helpt het erg goed als je dingen van je af kunt schrijven en op die manier ben je toch je verhaal kwijt.
 • Maak je dagboek vrolijk met plaatjes erin, leuke jongens die je erg aantrekkelijk vind van school en leuke gekke foto's van jouw met je vriendinnen. In je dagboek kun je eigenlijk alles kwijt er is toch niemand anders die het zal lezen.
 • Maar ook het maken van lijstjes kan erg goed in een dagboek. Wat dacht je van een lijstje met de leukste jongens op school? Of een lijstje met jouw favoriete films. Als je dit later terug leest zul je vast denken, ja die film wil ik nog een keertje zien. Of maak een lijstje met jongens waar je mee hebt gezoend, vaak vergeet je er naar een tijd weer een aantal. En natuurlijk is dit ook leuk om over een paar jaar nog eens te lezen.


 • Schrijf de leuke gebeurtenissen op die je de hele dag hebt meegemaakt, vaak zijn het kleine dingen die je dag toch heel leuk hebben gemaakt. Als je dit later terug leest zul je er erg om moeten lachen.
 • Wanneer kreeg je ook alweer met die leuke jongen of wanneer was de laatste keer dat ik naar de bioscoop ben geweest? Als je een dagboek bijhoud kun je alles snel terug vinden.

Natuurlijk zijn er ook genoeg dingen die het bijhouden van een dagboek voor sommige meiden minder leuk maken. Maar ik kan jullie verzekeren dat het erg leuk is om je dagboeken later terug te lezen, vraag je moeder maar eens. Misschien heeft zij haar dagboeken van eerder nog wel bewaard. 

Houden jullie een dagboek bij?

15 opmerkingen:

 1. Vroeger deed ik het altijd, maar helaas nu niet meer...

  Liefs, Mariette

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik doe dat al jaren niet meer maar heb wel een inspiratie boekje.. daar schrijf ik af en toe was in op zoals een mooie zin of gebeurtenis

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik deed hèt vroeger ook altijd nu nietmeer heb ze allemaal weggegooid, wel heb ik een boekje waar ik me gevoelens in schrijf als er iets is waardoor ik me rottig voel. Dit doe ik wel zonder namen enzo erbij, zo vaag mogelijk zodat niemand het zou begrijpen als ze me boekje vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik hou al sinds dat ik zes een dagboek bij, nou ja ik schrijf er niet iedere dag in omdat ik er dan gewoon echt geen zin in heb. Ik heb inmiddels al 6 dagboeken volgeschreven, heel leuk om terug te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke tips! Ik heb het meerdere keren geprobeerd, hou het niet echt vol. Nou ja ik heb wel een dagboek op mijn iPhone, daar kan ik niks in plakken alleen. ;p

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk artikel! Ik deed het een tijd geleden weer heel veel, maar he schiet er een beetje bij in door school etc.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. leuk artikel :)
  xoxo
  doe je ook mee aan mijn give-away?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik deed dat vroeger ook altijd, maar later verwaarloosde ik het een beetje. Ik vind er nooit rust voor, haha
  Liefs,
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Als ik iets kwijt wil, schrijf ik het van me af...kan soms echt helpen.

  Leuke blog heb je meid, als je wil kunnen we elkaar volgen?

  Ik volg je vanaf nu:)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Naja, ik had vroeger een dagboek, en ik vind het ook heel fijn om een dagboek bij te houden, omdat ik dan dingen op kan schrijven die niet iedereen hoeft te weten. Super leuke artikel!

  Liefs Tessa,
  www.beautyandmylifex.blogspot.com
  Youtubekanaal; Beautyandmylife

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Vroeger hield ik echt braaf elke dag mijn dagboek bij.. Nu niet meer.. Hij ligt in m'n kastje weg te rotten en af en toe haal ik hem er uit om wat te schrijven.. zegmaar 1 keer in de 3 maand ofzo haha

  BeantwoordenVerwijderen
 12. ik heb het vele malen geprobeerd, maar het lukte me niet langer dan een week! haha! Maar wel een leuke post!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mijn blog is eigenlijk mijn dagboek geworden haha XD

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik ben onlangs opnieuw begonnen met een dagboek en het help inderdaad erg goed als ik me niet lekker in mijn vel voel. Vroeger vond ik het nogal bizar dat zoiets kon helpen, maar het helpt echt! En ik vind het ook leuk om alle leuke gebeurtenissen bij te houden (: Ik plak er ook altijd leuke foto's in.
  xx

  BeantwoordenVerwijderen

 
Girls make Fashion © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects