Lopen op (hoge)hakken

Kwijl, kwijl, kwijl! Wat een mooi hakken, maar o wat zijn ze hoog, daar kan ik dus nooit op lopen! Maar alles valt te leren dus het lopen op hakken kun je ook erg gemakkelijk leren als je maar lang genoeg oefent. Want met een aantal tips en wat oefening loop ook jij over een tijdje op de mooiste hakken rond op school. En altijd positief blijven denken, want oefening baard kunst zeggen ze ook wel he!


Om te beginnen met het leren te lopen op hakken ben je natuurlijk wel de juiste schoenen nodig. Dus geen schoenen die je uitvallen maar ook geen schoenen waar je tenen krom in zitten. Ook is het om te beginnen handig om een schoen te hebben die je wat extra steun geeft met bijvoorbeeld een bandje of zelfs hakken die helemaal dicht zijn. Als je dan uiteindelijk de juiste hakken hebt gevonden ga je oefenen op het staan, omdat je op hakken toch een goed evenwicht nodig bent zodat je tijdens het lopen niet omvalt. 

Als je zeker weet dat je evenwicht in orde is op je hakken dan neem je een juiste houding aan, dus schouders naar achteren en borsten naar voren. Dan is het tijd om te lopen, je zult merken dat het lopen op hakken toch echt wel wat moeilijker is dan het lopen op platte schoenen. Als je begint met lopen zul je merken dat je niet vanuit je benen loopt maar vanuit je heupen. Probeer dus ook zelf alles met je heupen te doen als je op hakken loopt. Dan zul je merken dat het lopen al veel gemakkelijker gaat. 


Als je begint met het oefenen van het lopen is het wel zo verstandig om een harde ondergrond te hebben en niet een ondergrond waar je snel uitglijdt of op een stukje gras. En als je dan aan het oefenen bent denk er dan om dat je niet alleen oefent in het lopen maar ook in het oefenen van stilstaan zonder dat je wiebelt. Als je dit allemaal onder de knie hebt neem dan eens een andere ondergrond en oefen hier ook weer een tijdje.

Als je van jezelf vind dat het lopen op een platte ondergrond goed gaat, oefen dan ook eens op een trap. Natuurlijk is dit veel moeilijker maar je weet nooit wat je tegenkomt als je een dagje op hakken gaat lopen. Dus oefenen maar.

En denk eraan: oefening baard kust!

10 opmerkingen:

 1. Hihi, leuke post! Ik heb al wel een beetje geleerd om op hakken te lopen. x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk artikel, ik ben ook niet heel erg goed in het lopen op hakken maar ze zijn vaak zo mooi!
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb catwalktraining gehad maar het liefste loop ik toch wel op platte schoenen hoor haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. op hakken lopen blijft lastig haha. die rode zijn super mooi xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke post! Nou, ik loop al enkele jaren zonder problemen op hakken! :) En inderdaad: oefening baart kunst! liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hahaha ik heb ook flink wat ongelukjes gehad met hoge hakken. klik hier voor mijn blogje. xx

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh my gosh, the red shoes are more than stunning!! Love the colour and the design so much!! Please tell me where I can get them:)

  Hope you visit me on my blog
  fashionobsession-mieni.com

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ik loop vaak op hoge haken en ballet heels daar loop ik regelmatich op ga er mee naar school gymnasium toe 400 meter lopen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. chantal ik loopt er ook mee als ik met mijn ouders gaan winkelen ik loopt er vaak mee en zit op ballet

   Verwijderen

 
Girls make Fashion © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects