Aardbeien cupcakes

Dit weekend ben ik aan het bakken gegaan, ik heb cupcakes gemaakt. Ik wou dit al langer doen maar het kwam er nooit van. Ik vond ze zelf erg lekker en ben zeker weten van plan vaker cupcakes te gaan maken. Ik had op veel sites gekeken naar verschillende recepten van cupcakes en van al die recepten heb ik zelf mijn eigen recept gemaakt. Maar ik kwam ook een recept tegen voor aardbeien cupcakes, en ik weet zeker dat ik deze aardbeien cupcakes ook nog een keer ga maken.


Omdat ik zelf geen cupcakes recept heb gebruikt maar gewoon een pak cake heb gekocht wat je zelf kon klaarmaken (kan ook van muffins zijn), hoefde ik niet het hele cupcakes recept te maken. Dat is erg handig want dat scheelt je weer tijd en die tijd kun je dan gebruiken om je topping te maken. Als je 'aardbeien cupcakes' gaat maken, moet je door de mix ook nog even 70 gram aardbeien heen mixen. Als je de cupcakes dan in de oven zet kun je verder gaan met de topping.

Ingrediënten voor de topping
250 gram poedersuiker
250 gram boter
1 theelepel vanille extract

En dan...
Doe de boter en de poedersuiker samen in een kom en mix het tot een mooie crème. Voeg daarna de vanille extract door je crème heen en mix alles nog een keer. Zorg dat het een dikke crème wordt, zodat het straks goed op je cupcakes kan en niet als een pudding in elkaar zakt. Omdat je aardbeien cupcakes aan het maken bent is het misschien wel leuk om de topping ook een aardbeien kleurtje te geven, gooi dan een paar druppels levensmiddelen kleurstof door je crème heen. Als je cupcakes klaar zijn kun je ze er uit halen en de boter crème op de cupcakes gaan spuiten met een spuitzak. Daarna kun je nog een aardbei boven op het toefje doen als afwerking, zodat je echt kunt zien dat het aardbeien cupcakes zijn.

Nu ik dit recept voor jullie aan het typen ben krijg ik zelf alweer zin om cupcakes te gaan maken en te gaan eten. Maken jullie wel eens cupcakes?

15 opmerkingen:

  1. Jammer dat je geen foto's gemaakt hebt van je zelfgemaakte cupcakes.
    Ik wil het wel eens proberen, maar vind het altijd teveel werk waar ik dan vaak weer te lui voor ben

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit heb ik ook wel eens geprobeerd, zo leuk om te maken ! & meestal is het ook heel lekker. :D

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat ziet er zo lekker uit!! Jumjum <3

    xx

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Omg! «3
    Ik sla dit bericht even op in mijn favorieten, als ik niks te doen heb ga ik het ook maken!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ooeee, lijkt me heerlijk! Ik heb laatst voor het eerste zelf lemon cupcakes gemaakt, die waren ook heerlijk. Ik ga het zeker vaker doen, ik wil deze namelijk ook wel een keer uitproberen. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Het klinkt echt onwijs lekker! Zeker wel dat ik ze een keer ga maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Jammmie! Ziet er niet normaal lekker uit, ik ga zaterdagavond ook cupcakes maken, haha heb er nu al zin in! Is die foto
    ook van jou? Ziet er echt super lekker en mooi uit!

    Dankjewel voor je reactie!
    Gaaf dat jullie dan samen op vakantie zijn geweest, dat lijkt me echt gezellig :D

    X

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Jammieee,
    ilovecupcakes.
    leuk dat je er een artikel over hebt gemaakt!

    zou je mn blog willen volgen?
    reacties zijn welkom:D
    ik volg de jouwe ook.

    xxx

    www.charrcuraacao.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen

 
Girls make Fashion © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects