Kleingeld sparen

Ik doe zelf vaak een poging tot kleingeld sparen, maar meestal mislukken bij mij alle pogingen... Ik heb ooit eens op mijn verjaardag een erg leuke koeien spaarpot gekregen, ik was vanaf dat moment van plan om daar al mijn kleingeld in te gooien. Wat ik nog ergens in mijn tas vind of wat er in mijn portemonnee zat. Maar eigenlijk mislukt dit me altijd, want wil ik dan een keer met de bus? Dan haal ik altijd mijn spaarpot even open haal ik daar geld uit voor de bus. Maar om mezelf en jullie te helpen met kleingeld sparen heb ik even wat tips bedacht.


Voor je begint met sparen ben je natuurlijk een mooie spaarpot nodig. Deze zijn niet zo duur en zijn vaak wel te verkrijgen bij de blokker of xenos. Ik heb zelf een spaarpot die je dus weer kunt openmaken en ik kan wel zeggen dat dat niet erg handig is. Ik heb ooit bij de xenos een spaarpot gezien die je niet zomaar kon opmaken en weer dicht kon doen. Het was een soort blik en je moest hem echt openmaken met een blikopener. Ik denk dat dit erg handig is want zo zit je ook minder snel aan je kleingeld!

Als je begint met sparen is het niet handig om alleen maar 5 centjes in de spaarpot te gooien, want ik kan jullie uit ervaring vertellen dat dit haast niks helpt en aan het einde houd je alleen maar 5 centjes over die ze bij geen een winkel willen hebben. Je kunt dus het beste munten van 50 cent, 1 en 2 euro erin gooien. Dit schiet ook veel sneller op dan al die 5 centjes.

Misschien is het handig om voor jezelf een doel te stellen. Bijvoorbeeld door als goeie voornemen te starten met het sparen of in het nieuwe schooljaar te starten en dan met jezelf een einddatum af te spreken. Dus als je het nieuwe schooljaar begint met sparen dat je het er aan het eind van het schooljaar eruit mag halen. Een leuke beloning voor jezelf want zo heb je opeens weer veel meer geld voor je vakantie.

Wat ik zelf ook een goeie tip vind en een goeie motivatie voor school misschien is om met jezelf af te spreken dat je bij elke onvoldoende die je haalt je 2 euro in de spaarpot moet gooien. Zo gaat je spaarpot (hoop ik voor je). Maar je kunt het ook doen als je een voldoende hebt gehaald.

Ook kun je natuurlijk gewoon met jezelf afspreken dat je gewoon al je kleingeld steeds in de spaarpot gooit en dat je je spaarpot pas mag openmaken als die helemaal vol is. Of elke euro of 2 euro munt die je in je portemonnee tegen komt in de spaarpot gooit.

Zelf doe ik het niet met voldoendes of onvoldoendes maar ik weet wel dat ik volgend schooljaar weer opnieuw ga beginnen met sparen en ik hoop dat ik het deze keer dan een heel schooljaar kan volhouden. Zo heb ik nog een extra centje voor mijn vakantie volgend jaar!

Hebben jullie een spaarpot waar jullie kleingeld in sparen?

14 opmerkingen:

 1. Erg handige tips, ik had een spaarpot ;d. Maar ik gebruik liever gewoon briefjes of steek anders een paar centjes liever in mijn portemonnee.
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Handige tips! Ik wil ook altijd kleingeld sparen, maar dat lukt mij ook nooit haha. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik spaar alleen maar 5 centjes in een spaarpot, die vind ik gewoon vervelend in mijn portemonnee en die pak ik ook niet uit de spaarpot. Als de pot vol is zet ik op de bank ipv uit geven in een winkel bijv.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Handige tips! En ik doe al mee met een van de winacties ;D x

  BeantwoordenVerwijderen
 5. handige tips, zelf spaar ik kleingeld in een spaarpot en zet het later op de bank
  xEmma

  BeantwoordenVerwijderen
 6. haha, great advices! I think that some of my fashion lovers need it a lot! ;)
  yeah, I follow you :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wij gooien het allemaal in een spaarpot en sparen het op voor de vakantie haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuke tips xp
  Ik heb sinds kort zo'n plastieken spaarpot van de blokker waar je geen geld kunt uithalen zonder je varken kapot te maken. Dit is de enige manier die voor mij werkt om kleingeld te sparen. xp

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een handige tips! Ik heb wel een spaarpot maar daar doe ik eigenlijk zelf geen geld in. Alleen als ik geld krijg van mijn familie (bijv. als ik jarig ben) doe ik de helft in mijn spaarpot. En in de eens zoveel tijd ga ik met m'n moeder naar de bank en dan brengen we dat geld daarheen hihi. Ik denk dat ik voor het volgend schooljaar een doel ga stellen; bij elke onvoldoende die ik haal doe ik 2 euro in mijn spaarpot :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hhihi na de 100ste keer proberen heb ik het opgegeven!

  xx Tialda

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik spaar 5-centjes, ik heb er ondertussen 378!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik gooi altijd mijn spaargeld in een van de 3 vaasjes op mijn kamer haha, alleen is die gauw leeg! De tip om geld erin te gooien bij elke onvoldoende ga ik ook gebruiken!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. superhandig idee!
  ga ik ook doen!
  liefs,

  BeantwoordenVerwijderen

 
Girls make Fashion © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects