Chocolade cupcakes

Laatst heb ik jullie de 'verjaardag cupcakes' laten zien. Ik zei toen ook dat ik jullie nog een keer het recept zou vertellen van de chocolade cupcakes en veel mensen konden niet wachten totdat ik het recept online zou zetten. Dus daarom heb ik vandaag voor jullie het recept van de chocolade cupcakes en ik kan jullie wel vertellen dat ze echt heel erg lekker zijn!


Ik heb deze keer weer geen ingrediënten gebruikt voor de cupcakes zelf, maar ik heb gewoon een cake mix gekocht. Maar nu een chocolade cake mix en ik zag later pas dat er ook stukjes chocolade doorheen zaten maar dat vond ik zelf wel erg lekker. Toen ik de cupcakes in de oven had staan ben ik begonnen met het maken van de topping.

Ingrediënten voor de topping
250 gram poedersuiker
250 gram boter
2 eetlepels heet water
30 gram cacao poeder
1 theelepel vanille extract

En dan...
Gooi alles in een kom samen en mix het. Ik heb de cacao poeder er pas later in gedaan toen de rest al wat steviger was en ben het toen nog een keer gaan mixen zodat niet de poedersuiker en de cacao poeder tegelijk gingen stuiven en ik onder de poeder zat. Toen de botercrème hard was en de cupcakes waren afgekoeld. Heb ik de botercrème in een spuitzak gedaan en het op de cupcakes gespoten. Ik heb er toen meteen een kaasje in gestoken maar dit hoeft natuurlijk niet als het geen verjaardag cupcakes worden. Daarna heb ik op de cupcakes nog wat M&M's gedaan omdat ik dat wel lekker vrolijk vind en het ook nog eens chocolade is. Daarna heb ik de cupcakes een tijdje in de koelkast gezet zodat de crème hard werd en het de volgende dag er nog mooi uit zou zien.

Maken jullie wel eens cupcakes voor een verjaardag?

11 opmerkingen:

 1. MMM ' ziet er echt lekker uit ;o


  Liefs' http://xxarmani.blogspot.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. die zijn leuk. :)
  Ziet er lekker uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. die zien er echt lekker uit :)
  xx www.sofiecosmetics.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ziet er heeerlijk uit!

  Ik heb je getagd:D
  http://ddeliciouss.blogspot.com/2011/08/tag-sunshine-award.html

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Yummy! Die zien er echt zalig uit! ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 6. mmmmmmmm ziet er lekker uit.. trouwens je had me een comment gepost.. OPI lakjes zijn verkrijgbaar bij Sephora.. in de V&D. xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hmm, ziet er lekker uit! Ik ga het zeker een keer maken!

  BeantwoordenVerwijderen

 
Girls make Fashion © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects