Hoe oud was je toen je make-up begon te dragen?

Ik vind het erg leuk om elke week weer jullie antwoorden te lezen op de vraag die ik jullie stel. Dus ik ga er vanuit dat jullie deze rubriek wel leuk vinden en dat ik dus elke week jullie weer een vraag mag stellen. Want ik heb nog erg veel leuke vragen voor jullie klaarliggen.


Hoe oud was je toen je make-up begon te dragen?

Misschien dat dit wel een vraag is die je al vaker op beauty blogs hebt gezien maar ik ben eigenlijk wel erg benieuwd naar jullie antwoorden. Ik heb zelf echt naar zitten denken toen ik deze vraag had bedacht maar ik denk dat ik deze vraag wel kan beantwoorden al zal het misschien niet exact kloppen.

Ik groep 8 droegen veel meiden al make-up maar ik was helemaal niet zo volgens mij, maar omdat de meiden het toch allemaal gingen dragen begon ik ook met make-up maar dan alleen nog maar mascara. Ook deed ik nog niet erg veel mascara op omdat ik dat zelf niet mooi vond. Toen in naar de 1ste klas ging begon ik ook met oogschaduw, de kleur kan ik me nog goed herinneren 'wit/zilver' het was een beetje een combinatie tussen de kleuren. Ik droeg het elke dag en het kwam uit een groot palette, maar de andere kleuren van het palette droeg ik nooit. Toen de kleur daarvan op was heb ik nog lang gezocht naar net z'n kleur maar die kon ik niet vinden dus vanaf dat moment was mijn oogschaduw tijd ook weer voorbij.

Ik droeg toen alleen nog maar mascara en dat doe ik eigenlijk nog steeds. Ik draag elke dag mascara en soms wat oogschaduw maar niet elke dag. Ook draag ik wel eens lipgloss omdat ik vind dat je lippen dan mooier lijken en als ik een pukkel heb draag ik natuurlijk ook wel  foundation.

17 opmerkingen:

 1. Ik was heel vroeg! Ik was een jaar of 5/6. Dat kwam omdat mijn zus op dat moment harstikke puber was en make-up gebruikte. Als ze een feestje ofso had dan gingen we lekker samen tutten. Ik had namelijk mijn eigen oogschaduwpallette bij haar in de kast die ik op zulke momenten mocht gebruiken. Op mijn 6e of 7e verjaardag kreeg ik mijn eerste make-uptoren. Dit keer kinder make-up ipv een echt palletje. Ik natuurlijk helemaal blij :) Naarmate ik ouder werd kreeg ik steeds meer afdankertjes van mn zus. Maar veel gebruiken deed ik het niet. Thuis experimenteerde ik er af en toe mee, maar verder ging het me er om dat ik wat had haha xD. Sinds vorig jaar ben ik me meer gaan interesseren voor make-up. Mijn stash is dan wel niet zo groot, maar er komt steeds meer bij :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik was 14 jaar denk ik, zo stiekem achter de rug van mijn ouders mascara en eyeliner opdoen. En dan na school er snel weer af doen. Daarna enorm veel zwarte oogschaduw ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik begon heel vroeg met expirimenteren :p
  maaar sinds men 14de begon ik met het te dragen voor school enzo..
  zullen we elkaar volgen ? ik volg je al ?
  xxx sofie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha, ik weet het niet ^^. Ik droeg wel één keer mascara en lipgloss op mijn twaalfde, maar of dat ook echt super hard meetelt? Want ze zaten bij een tijdschrift ^^. Ik gebruik niet echt make-up...
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik was 23 :P
  Ik ben eigenlijk heel mijn leven best een tomboy geweest en ik had helemaal geen interesse in makeup en tutten en zo. Maar in december vorig jaar ontdekte ik dat ik zwanger was en toen begon het te kriebelen want als ik een dochter zou krijgen dan wilde ik ook gewoon meisjes dingen met haar kunnen doen en toen ben ik me gaan inlezen op vershillende beautyblogs. Helaas kreeg ik met drie maanden een miskraam wat me nog steeds erg veel verdriet doet. Maar ik ben toch doorgegaan met mijn makeup ontdekkingsreis want het gaf me zelfvertrouwen en ik voelde me er lekkerder door in mijn vel.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ook al lees ik veel beautyblogs en vind ik het erg interresant,gebruik ik geen make-up... Ik weet eigenlijk niet hoe het komt,maar als ik me niet vergis beginnen ze hier in België algemeen later met make-up. Of heb ik het mis? Leuke vraaag ! ;)

  ♥ Ruth

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vanaf mijn 15e, draag nu alleen mascara. Wil wel eyeliner op gaan doen

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik gebruik vanaf mijn 11e mascara. Vanaf mijn 12e/13e gebruik ik ook vaak eyeliner, meestal zwart maar ook vaak groen/blauw of zilver. Verder draag ik héél af en toe oogschaduw of lipgloss. Foundation en zo draag ik echt nooit!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. naar school toen ik 11 of 12 was, maar dan echt alleen eyeliner en mascara.
  nu soms ook wat oogschaduw. maar ik weiger foudation, concealer en dat soort dingen te dragen.

  Maar make-up droeg ik ook al toen ik 5 was om te spelen zeg maar (:

  BeantwoordenVerwijderen
 10. eind groep 8 / zomervakantie! alleen nog maar mascara en soms wat oog potlood, boven me oog. Later eind zomervakantie toen ik naar de 2e ging begon ik ook onder me oog oog potlood te dragen. In de 1e/ begin 2e had ik ook altijd blauwe oogschaduw op echt heel erg veel maar dat was toen wel weer mooi ! nu draag ik alleen nog Oogpotlood, mascara en meestal oogschaduw!
  liefs,
  http://agirlwithbeauty.blogspot.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik denk in de 1e klas, omdat ik een vriendin had die naar school ging in een stad en daar toch wel heel veel mee in aanraking kwam en ze gaf dat een beetje over op mij. Dat was vooral mascara, oogpotlood enzo deed ik gewoon niet, ik vond het maar eng.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. ik begon in de eerste klas. Alleen een beetje mascara en wenkbrauw potlood, een half jaar later kwamen de eyeliner, oogschaduw en lipstick om de hoek kijken. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. in groep 7 had ik ongeveer 1x in de 3maanden zon mini beetje mascara op haha, en in groep 8 had ik wel mascara op volgens mij! maar dan wel alleen doorde weeks, want in het weekend was ik bij mn vader en daar mocht ik het niet van haha! maar ik draag nu ook geen foundation en allles ofzo hoor! alleen eyeliner(afentoe),oogpotlood,mascara,bronzingpowder,en blush :) en natuurlijk ook wel eens lipgloss en heel zelde lippenstift.

  BeantwoordenVerwijderen

 
Girls make Fashion © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects