Zomerse vanille ijs maken

Wat is er nou lekkerder met deze warme dagen dan een ijsje? Een lekkere racket of een softijsje of even naar de winkel fietsen en een schepijsje op halen (en dan met het liefst zoveel mogelijk bolletjes natuurlijk). Maar het is natuurlijk nog lekkerder als het gewoon je eigen schepijs is. Dus pak snel je fiets en fiets naar de winkel om je eigen vanille schepijsje te maken.


Ingrediënten:
500 ml melk
250 ml room
5 eierdooiers
140 gram griessuiker
1 vanillestokje
IJshoortjes
Fruit

En dan...
Begin met het vanillestokje en snijd deze door midden. Schep daarna het merg eruit en breng het merg en het stokje samen met de melk aan de kook brengen. Klop daarna de eierdooiers samen met het suiker tot een dik en romig mengsel. Nu geleidelijk de hete melk bij het eimengsel in de bak gieten en dit goed blijven roeren. Als het goed geroerd is zet je dit mengsel op een zacht vuur en blijf je mengen totdat je een soort crème krijgt. Let op: het mengsel mag niet koken en moet dik blijven!

Als je dat klaar hebt haal je de pan van het vuur en gooi je de room erbij door en ga je weer mengen. Daarna giet je alles door een zeef in een andere kom en laat je het afkoelen in een kom of teil met ijsblokjes. Als alles goed is afgekoeld doe je het in een geschikte doos in de vriezer. Na een paar uur is het ijs half bevroren. Haal het ijs uit de vriezer en klop het stevig op met een mixer. Plaats daarna de doos opnieuw in de vriezer voor nogmaals enkele uren voordat je het ijs gaat gebruiken.

Als je ijs klaar is haal je het uit de vriezer en laat je het een beetje ontdooien. Kies dan voor een kom of een hoorntje en maak je eigen vanille ijsje. In een kom kun je er nog wat zomers fruit bij doen voor de versiering.

Hebben jullie wel eens zelf ijs gemaakt?

10 opmerkingen:

 
Girls make Fashion © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects